Tamme eendenbout recept

Tamme eendenbout met spek, rozemarijn en aardappels

4 personen

 

Ingrediënten
Bereidingswijze Tamme eendenbout
  • 4 eendenbouten
  • 1 tl roze peperkorrels, grof geplet
  • 2 tenen knoflook, geperst
  • 1 tl gemalen kaneel
  • 4 takjes rozemarijn
  • 500 gr kleine kruimige aardappeltjes, geschild
  • 100 gr spekjes
Verwarm de oven voor op 150°C. Meng de roze peperkorrels met de knoflook, 1 theelepel zout en de kaneel. Wrijf de eendenbouten in met het pepermengsel.

Leg de bouten met de velkant naar boven in een braadslede of ovenschaal en leg de aardappels, rozemarijn en spekjes er omheen. Schuif de schaal in de oven en laat de eendenbouten in 1½-2 uur gaar worden. Bedruip ze regelmatig met het vet dat uit het vel en de spekjes smelt.

Neem de braadslede uit de oven en verwarm de oven voor op 200° C. Leg de bouten op een bord en schenk het meeste vet uit de braadslede in een hittebestendig kommetje. Zorg dat er een dun laagje vet in de braadslede achterblijft.

Schep de aardappels door het vet en strooi er wat zout en peper over. Leg de eendenbouten ertussen.

Schuif de braadslede weer terug in de oven en rooster de groenten in 20-30 minuten knapperig bruin en gaar.

Je kunt de Tamme eendenbout online bestellen of kopen in een vestiging bij jou in de buurt.

Schrijf uw eigen review

U plaatst een review over: Tamme eendenbout met spek, rozemarijn en aardappels

Uw waardering? *

  1 ster 2 sterren 3 sterren 4 sterren 5 sterren
Waardering