Varkensvlees delen

 

Het Spaanse Iberico varkensvlees heeft een rijke nootachtige smaak die ontstaat door de 6-10 kilo eikels waarmee het zichzelf in de herfst dagelijks mee voedt.

 

De varkens komen uit Spanje dicht bij de Portugese grens, hier bevinden zich uitgestrekte velden met eikenbomen. Het Iberico varken is rijk aan intramusculair vet (marmering) dat tijdens de bereiding smelt en in het vlees trekt. Een echte smaaksensatie in de mond!  

 

Neem bijvoorbeeld,  Iberico haasmedaillons, deze zijn gesneden uit de rug van het Ibérico varken en zijn ontzettend mals. Met de Iberico haasmedaillons kun je verschillende kanten op gaan. Welke kant je ook op gaat; het blijft lekker!

 

 Vleesdelen varken: 

       1. Iberico rack Gesneden uit de rug
2. Iberico filet Gesneden uit de rug
3. Iberico karbonade Gesneden uit de rug en schouder met been
4. Iberico haasmedailon Gesneden uit de rug

 


 

Product van de maand!
  • Konijnenbout