Bavette

Omschrijving bavette

De bavette heeft een grove structuur, rijke smaak en een goede vet dooradering. Deze dooradering zorgt ervoor dat het vlees bij bereiding botermals blijft en zijn textuur behoudt. De bavette is gesneden uit de flank en is afkomstig van het Amerikaanse rund dat leeft op uitgestrekte vlaktes en dat minimaal 120 dagen wordt graangevoerd.


Vacuümverpakking ± 900 gram.


De lekkerste smaakcombinaties met de bavette

De bavette is het lekkerst wanneer hij iets is dichtgeschroeid en een rode kleur heeft vanbinnen. Combineer dit met een zelfgemaakte rode of witte uienchutney en je bent eigenlijk al klaar. Combineer je de bavette het liefst met een salade? Maak er dan een witlofsalade naast voor de frisse touch.


Je kunt de Bavette online bestellen of kopen in een vestiging bij jou in de buurt.

Lekker stuk vlees
25-06-2016
Tom

Onlangs de Bavette bereid op een BBQ en iedereen was onwijs enthousiast. Ze vroegen waar ik het vlees had besteld en ik gaf aan bij de Jumbo. Super dat er zo kwalitatief vlees verkocht wordt in de supermarkten tegenwoordig. Ga zo door The Meatlovers.

Schrijf uw eigen review

U plaatst een review over: Bavette

Uw waardering? *

  1 ster 2 sterren 3 sterren 4 sterren 5 sterren
Waardering

Ingrediënten

100% rundvlees.

 

Voedingswaarden

per 100g

 

Energie 436kJ / 103kcal
Vet 2,0g
(waarvan verzadigd vet) 0,8g
Koolhydraten <0,5g
(waarvan suikers) <0,5g
Eiwitten 21,2g
Zout 0,0g

Haal 24 uur voor bereiding het vlees uit de vriezer en leg het in de koelkast. Dit is een voedsel veilige methode om het vlees te temperen.

 

Vlees aanzetten in een koekenpan met vetstof (olie, boter of reuzel) en rondom goudbruin bakken, 3 minuten aan elke zijde. Zet het vuur laag en laat de bavette 20 minuten doorgaren, regelmatig keren. Neem het vlees uit de pan, voeg naar gelieve peper en zout toe en snijd het in mooie delen.

 

Een bavette kan ook prima bereid worden op de grill of barbecue.

 

Bavette op de BBQ:

  • Verwarm de BBQ tot 300°C voor direct gebruik
  • Plaats de bavette (zonder enige toevoeging) boven de hete kolen en doe de deksel op de BBQ.
  • Draai de Bavette na ca 5 minuten
  • Haal vervolgens na 5 minuten de Bavette van de BBQ. De kerntemperatuur zou nu rond de 52°C zijn. Dit is medium/rare.
  • Plaats de bavette in aluminiumfolie en laat hem nog even rusten.
  • Snij het vlees tegen de draad in. Snij het in zo dun mogelijke plakjes. Voeg na het snijden (zee) zout en versgemalen peper toe

 

Serveer eventueel met: Chimmichuri

Bavette met frisse witlofsalade

4-6 personen

 

Ingrediënten
Bereiding
  • 1 Bavette (ca. 900 gr)
  • 50 ml + 150 ml Olijfolie
  • 40 ml Rode wijn azijn
  • 1 grote Sjalot
  • 2 Rode tomaten
  • 2 Groene tomaten
  • 3 stronken Witlof
  • 12 Ansjovisfilets uit blik
  • 15 gekookte krieltjes
  • Verse tijm
  • Verse platte peterselie
  • Verse bieslook
  • Peper
  • Zout

Mix 150 ml van de olijfolie met de fijngesneden sjalot, en wat blaadjes tijm. Snijd de bavette met de draad mee in grove repen en smeer deze in met de mix voeg naar smaak peper en zout toe.

Mix 150 ml van de olijfolie met de 40 ml rode wijn azijn. Zet apart. Snijd de witlof, tomaten, ansjovis, krieltjes en kruiden in stukken en meng samen met de mix van olijfolie en azijn.

Verwarm een grillpan en bak het vlees ongeveer 5 minuten per kant. Serveer de salade apart bij het vlees.

 

 

.