Côte de boeuf

Omschrijving côte de boeuf

De côte de boeuf is uniek van smaak en ontzettend sappig. Het vlees is gesneden uit de ribben van het Amerikaanse rund dat leeft op uitgestrekte vlaktes die minimaal 120 dagen wordt graangevoerd.

 

Vacuümverpakking ± 475 gram. (Zowel in dichte als in banderol verpakking verkrijgbaar)

De lekkerste smaakcombinaties met de côte de boeuf

De côte de boeuf is van zichzelf al erg smaakvol, dus je hoeft er eigenlijk niets meer aan toe te voegen dan wat peper en zout. Wil je toch iets meer bij je côte de boeuf dan wat peper en zout? Combineer je stuk vlees dan met paddenstoelen of worteltjes. Een combinatie van côte de boeuf met blauwe-kaasboter doet het ook ontzettend goed. Welke keuze je ook maakt; met vlees van The Meatlovers ben je gegarandeerd van een ultieme smaaksensatie!


Je kunt de Côte de boeuf online bestellen of kopen in een vestiging bij jou in de buurt.

Schrijf uw eigen review

U plaatst een review over: Côte de boeuf

Uw waardering? *

  1 ster 2 sterren 3 sterren 4 sterren 5 sterren
Waardering

Ingrediënten

100% rundvlees.

 

Voedingswaarden

per 100g

 

Energie 709kJ / 170kcal
Vet 9,4g
(waarvan verzadigd vet) 4,5g
Koolhydraten <0,5g
(waarvan suikers) <0,5g
Eiwitten 21,2g
Zout 0,0g

Haal 24 uur voor bereiding het vlees uit de vriezer en leg het in de koelkast. Dit is een voedsel veilige methode om het vlees te temperen.

 

Vlees aanzetten in een koekenpan met vetstof (olie, boter of reuzel) en rondom goudbruin bakken, aan elke zijde 2 minuten bakken. Zet dan het vuur laag en laat het 3 minuten doorgaren. Hierna naar gelieve peper en zout toevoegen.

 

Côte de boeuf leent zich ook goed voor bereiding op de grill of barbecue.

 

Côte de boeuf op de BBQ:

  • Verwarm de BBQ tot 300°C voor direct en indirect gebruik.
  • Leg het vlees op de BBQ en keer om de minuut.
  • Als er vlammen ontstaan, het vlees even verschuiven naar het indirecte deel om vervolgens weer te roosteren.
  • Ga zo door tot het vlees aan beide kanten een mooie donkere kleur heeft.
  • Laat het vlees vervolgens nog ca 10 minuten in aluminiumfolie rusten alvorens je aansnijdt.
  • Snijd het vlees in mooie plakken van een halve centimeter.

 

Serveer eventueel met: hasselback potatoes of Argentijnse Chimichurri

 

 

Côte de boeuf met blauwe-kaasboter

2-4 personen

 

Ingrediënten
Bereiding
  • 2 Côte de Boeuf steaks
  • 90 gr Boter
  • 3 el Olijfolie
  • 75 gr Blauwe kaas
  • 250 gr Paddestoelen (naar eigen keuze)
  • Verse peterselie
  • Peper
  • Zout

Verwarm de oven tot 200°C. Bestrooi het vlees met peper en zout. Smelt boter in een ovenbestendige pan en bak het vlees 1-2 minuten aan elke kant. Zet de pan 12-15 minuten in de oven, haal hem er daarna uit en zet apart.


Mix 75 gram van de boter met de blauwe kaas. Breng op smaak met peper, zout en peterselie.


Smelt de overgebleven boter in een pan en voeg de paddestoelen toe, bak tot ze zacht zijn.


Serveer de côte de boeuf met de paddestoelen en de blauwe-kaasboter.

 

 

.