Entrecote

Omschrijving entrecote

Entrecote is gesneden uit de ribben van het Amerikaanse rund, dat op uitgestrekte vlaktes leeft in Zuid-Amerika en dat minimaal 120 dagen wordt graangevoerd. De entrecote kent van zichzelf weinig vet dooradering, maar heeft wel een klein laagje vet op de randen. Wij raden aan om de entrecote te bakken met het stukje vet, want dit is de smaakdrager van het vlees.


Vacuümverpakking ± 720 gram.


De lekkerste smaakcombinaties met de entrecote

Entrecote is van zichzelf een grote smaakdrager en heeft niet veel nodig om lekker te zijn. Leg je entrecote op de barbecue om optimaal te genieten van de smaak. Geen barbecueweer? Gril je entrecote dan met wat knoflook en rozemarijn. Dit klinkt simpel, maar het is ontzettend lekker.


Je kunt de Entrecote online bestellen of kopen in een vestiging bij jou in de buurt.

Schrijf uw eigen review

U plaatst een review over: Entrecote

Uw waardering? *

  1 ster 2 sterren 3 sterren 4 sterren 5 sterren
Waardering

Ingrediënten

100% rundvlees.

 

Voedingswaarden

per 100g

 

Energie 691kJ / 165kcal
Vet 8,1g
(waarvan verzadigd vet) 3,5g
Koolhydraten <0,5g
(waarvan suikers) <0,5g
Eiwitten 23,0g
Zout 0,0g

Haal 24 uur voor bereiding het vlees uit de vriezer en leg het in de koelkast. Dit is een voedsel veilige methode om het vlees te temperen.

 

Vlees aanzetten in een koekenpan met vetstof (olie, boter of reuzel) en rondom goudbruin bakken. De oven voorverwarmen op 80 ⁰C.  Laat de entrecote 60 minuten op 80 ⁰C garen in de oven. Voeg naar gelieve peper en zout toe. Hierna in de gewenste afmeting portioneren.

 

Entrecote kan ook prima bereid worden op de grill of barbecue.

 

Entrecote op de BBQ:

  • Verwarm de BBQ tot 110°C voor indirect gebruik
  • Plaats het vlees op de BBQ gedurende ca 45 minuten. De kerntemperatuur zal dan rond 48°C zijn.
  • Gril het geheel op hoge temperatuur nog even kort af tot een kerntemperatuur van ca 52°C.
  • Laat het vlees vervolgens nog ca 5 minuten in aluminiumfolie rusten alvorens je aansnijdt.
  • Snijd het geheel aan en voeg als laatste (zee) zout en versgemalen peper toe

 

Serveer eventueel met: gegrilde groene aspergers

Entrecote met knoflook en tijm

2-3 personen

 

Ingrediënten
Bereiding
  • 1 Entrecote (ca. 720g)
  • Verse tijm
  • 2 tenen Knoflook
  • Olijfolie
  • Peper
  • Zout

Verwarm de oven voor op 80 ⁰C. Hak de knoflook fijn. Snijd de bovenkant (vetlaagje) van de entrecote in zodat er een ruitjespatroon ontstaat.

Vul de inkepingen met takjes tijm en de fijngehakte knoflook. Eventueel naar smaak peper en zout toevoegen.


Gaar de entrecote op een bakplaat of braadslede ca. 60 minuten op 80 ⁰C in de oven.


Lekker met zelfgemaakte frieten.

 

 

.