Filet Mignon

Omschrijving Filet Mignon

De filet mignon is gesneden uit de zijlende van het Amerikaanse runderen die leven op uitgestrekte vlaktes in Zuid-Amerika. Ze worden minimaal 120 dagen graangevoerd. De filet mignon is een ontzettend mals stuk vlees dat smelt in de mond. Het heeft een fijne structuur en bevat nauwelijks vet.


Vacuümverpakking ± 885 gram.


De lekkerste smaakcombinaties met de filet mignon

Filet mignon, droge rode wijn, zwarte peper of besprenkeld met wat balsamico azijn gaan perfect samen. Natuurlijk gaat de filet mignon ook goed samen met wat peper en zout. Ga je liever voor het ultieme restaurantgevoel bij jou thuis? Combineer je filet mignon dan met een vulling van geitenkaas en vijgenmosterd.


Je kunt de Filet mignon online bestellen of kopen in een vestiging bij jou in de buurt.

Heerlijk en goed
09-09-2016
Frits

Ik heb de Filet Mignon gekocht in de Jumbo Foodmarkt. Niet veel geld voor bijna een kilo van dit prachtige vlees. Ik vind het handig dat het vlees nog bevroren is, want dan kan ik het nog lang bewaren mocht ik onverhoopt niet thuis eten. Je merkt er niks aan dat het bevroren is geweest. Top stuk vlees dat ik heerlijk langzaam gegaard heb in de oven. Daarna in kleine steaks gesneden.

Schrijf uw eigen review

U plaatst een review over: Filet Mignon

Uw waardering? *

  1 ster 2 sterren 3 sterren 4 sterren 5 sterren
Waardering

Ingrediënten

100% rundvlees.

 

Voedingswaarden

Per 100 Gram.

 

Energie 455 kJ / 108 kcal
Vet 1,8 g
(waarvan verzadigd vet) 0,7 g
Koolhydraten <0,5 g
(waarvan suikers) <0,5 g
Eiwitten 22,9 g
Zout 0,0g

Haal 24 uur voor bereiding het vlees uit de vriezer en leg het in de koelkast.

Dit is een voedsel veilige methode om het vlees te temperen.

 

Vlees aanzetten in een koekenpan met vetstof (olie, boter of reuzel) en rondom goudbruin bakken.
De oven voorverwarmen op 80 ⁰C.
Laat de filet mignon 25 minuten garen in de oven.
Hierna naar gelieve peper en zout toevoegen en het vlees naar wens snijden.

 

Filet mignon kan ook prima bereid worden op de grill of barbecue.

 

Filet mignon op de BBQ:

  • Laat op kamer temperatuur komen en snij in stukken van 6 á 8 centimeter.
  • Plaats het vlees op het indirecte deel van de BBQ tot de kerntemperatuur 44°C bereikt.
  • Verplaats het vlees naar het directe deel en gril nog even af tot de temperatuur 60°C bereikt. Dit is medium.

  • Laat 5 á 10 minuten rusten in aluminium folie.
  • Voeg peper en zout toe en serveer in stukken of snij het vlees in plakken.

 

Serveer eventueel met: gepofte uien

 

Filet mignon met vulling van geitenkaas en vijgenmosterd

4-6 personen

 

Ingrediënten
Bereiding
  • 1 Filet Mignon (ca. 850 gr)
  • 50 gr Zachte geitenkaas (gerijpt)
  • 2 el Vijgenmosterd
  • ca. 8 Zwarte olijven
  • Oregano (6 takjes geritst)
  • Peper
  • Zout

Benodigdheden
  • Slagerstouw

Verwarm de oven voor op 80 ⁰C. Snijd de filet mignon over de lengte in zodat je deze kunt vullen.

Verdeel de geitenkaas, vijgenmosterd en olijven in het midden over de gehele lengte. Vouw de filet mignon dicht en bind het op enkele plekken op met een stukje slagerstouw. Denk ook goed aan de uiteinden.


Gaar de filet mignon in een braadslede ca. 25 minuten op 80 ⁰C in de oven. Hierna naar gelieve peper en zout toevoegen.


Serveer met bijvoorbeeld een balsamicosaus.