Iberico Filet

Omschrijving Iberico filet

De Iberico filet is een mager stuk vlees met een klein laagje vet, dat zorgt voor het behoud van smaak. De Iberico filet heeft een rijke nootachtige smaak die ontstaat door de vele kilo’s waarmee het Iberico varken zichzelf voedt in de herfst.


Vacuümverpakking ± 720 gram.


De lekkerste smaakcombinaties met de Iberico filet

Ga voor een ultieme smaaksensatie en vul je filet met knoflook, olijven, geroosterde paprika, uien en champignons. Ga je liever voor Hollandse pot gecombineerd met de Iberico filet? Bak je filet dan bij een zuurkoolstampot en geniet! Ga je voor een bijzondere presentatie op tafel? Combineer je filet met kaasbroodkruim, peterselie en knoflook.


Je kunt de Iberico filet online bestellen of kopen in een vestiging bij jou in de buurt.

Schrijf uw eigen review

U plaatst een review over: Iberico Filet

Uw waardering? *

  1 ster 2 sterren 3 sterren 4 sterren 5 sterren
Waardering

Ingrediënten

100% varkensvlees.

 

Voedingswaarden

Per 100 Gram.

 

Energie 604 kJ / 144 kcal
Vet 5,9 g
(waarvan verzadigd vet) 1,9 g
Koolhydraten <0,5 g
(waarvan suikers) <0,5 g
Eiwitten 22,7 g
Zout 0,0 g

Haal 24 uur voor bereiding het vlees uit de vriezer en leg het in de koelkast. Dit is een voedsel veilige methode om het vlees te temperen.

 

Vlees aanzetten in een koekenpan met vetstof (olie, boter of reuzel) en rondom goudbruin bakken, 3 minuten aan elke zijde. De oven voorverwarmen op 80 ⁰C. Laat de Iberico filet 30 minuten op 80 ⁰C garen in de oven. Daarna de  Iberico filet uit de oven nemen, naar gelieve peper en zout toevoegen, en het vlees in mooie plakken snijden.
Het is ook mogelijk om na het rondom goudbruin bakken het vuur op de laagste stand te zetten en het vlees 25 minuten te garen, regelmatig keren.

 

Een Iberico filet kan ook prima bereid worden op de grill of barbecue.

 

Iberico Filet op de BBQ:

  • Verwijder eventueel overtollige vliesjes
  • Doe een laagje olijfolie op de filet en wrijf het in met een rub naar keuze
  • Verwarm de BBQ tot 110°C voor indirect gebruik
  • Plaats het vlees op de BBQ gedurende ca 50minuten tot een kerntemperatuur van ca 65°C
  • Haal het filet van de BBQ, laat het even rusten in alumuniumfolie en snij het aan.

 

Serveer eventueel met: Brushetta’s

Ibérico filet met kaasbroodkruim

4 personen

 

Ingrediënten
Bereiding
  • Ibérico filet (ca. 700 gr)
  • 6 Witte boterhammen
  • 100 gr Geraspte kaas (gerijpt)
  • bosje verser Peterselie
  • 8 Salieblaadjes
  • 50 gr Roomboter
  • Peper
  • Zout

Verwarm de oven voor tot 80°C. Laat de boterhammen hier in drogen en mix ze dan met de keukenmixer tot fijne broodkruim.

Snijd de peterselie grof en voeg samen met de geraspte kaas, roomboter, knoflook, peper en zout toe aan het broodkruim. Goed mengen.

Smeer de filet in met wat olijfolie, leg op een bakplaat en bedek de bovenzijde van de filet met een flinke laag kaasbroodkruim. Zet 35 minuten in de oven.


Lekker met meegeroosterde trostomaten.