Flat Iron Steak recept

Flat Iron Steak met zachte truffelboter en gebakken paddenstoelen

2 personen

 

Ingrediënten
Bereidingswijze Flat Iron Steak
  • 2 x Flat iron steak á 170 g
  • 300 g gemengde schoongemaakte paddenstoelen
  • 1 teen knoflook, fijn gehakt
  • olijfolie
  • 2 takjes verse tijm, grof gehakt
  • vers gemalen peper en zout flakes

Voor de truffelboter:

  • 50 ml demi glace
  • 100 g zachte roomboter gezouten
  • 2 eidooiers
  • 1 el Truffel pasta

Maak eerst de truffelboter. Smelt de boter. Laat afkoelen tot hij lauw is. Maal in een keukenmachine de eidooiers met truffel pasta door elkaar. Voeg terwijl de machine loopt de gesmolten boter toe. Voeg de demi glace toe en wat zout. Zet koel weg tot gebruik.

Dep het vlees goed droog. Bestrooi met zout. Verhit de grillpan op hoog vuur en grill het vlees ca. 2 min aan beide kanten. Kerntemperatuur 52C. Haal uit de pan. Dek af met aluminiumfolie en laat 2 rusten op de plank. Bestrooi met peper.

Bak in een hete koekenpan met een scheutje olie de paddenstoelen tot ze slap worden en kleuren. Voeg halverwege de knoflook toe. Roer niet in de pan, maar beweeg de pan heen en weer. Breng op smaak met peper en zout. Serveer direct.

Lekker met hasselback aardappelen met knoflook

Je kunt de Flat Iron Steaks online bestellen of kopen in een vestiging bij jou in de buurt.

Schrijf uw eigen review

U plaatst een review over: Flat Iron Steak met zachte truffelboter en gebakken paddenstoelen

Uw waardering? *

  1 ster 2 sterren 3 sterren 4 sterren 5 sterren
Waardering