Iberico Filet
Schrijf uw eigen review
Ingrediënten
100% varkensvlees.
Voedingswaarden
Per 100 Gram.
Energie | 604 kJ / 144 kcal |
Vet | 5,9 g |
(waarvan verzadigd vet) | 1,9 g |
Koolhydraten | <0,5 g |
(waarvan suikers) | <0,5 g |
Eiwitten | 22,7 g |
Zout | 0,0 g |
Haal 24 uur voor bereiding het vlees uit de vriezer en leg het in de koelkast. Dit is een voedsel veilige methode om het vlees te temperen.
Vlees aanzetten in een koekenpan met vetstof (olie, boter of reuzel) en rondom goudbruin bakken, 3 minuten aan elke zijde. De oven voorverwarmen op 80 ⁰C. Laat de Iberico filet 30 minuten op 80 ⁰C garen in de oven. Daarna de Iberico filet uit de oven nemen, naar gelieve peper en zout toevoegen, en het vlees in mooie plakken snijden.
Het is ook mogelijk om na het rondom goudbruin bakken het vuur op de laagste stand te zetten en het vlees 25 minuten te garen, regelmatig keren.
Een Iberico filet kan ook prima bereid worden op de grill of barbecue.
Iberico Filet op de BBQ:
- Verwijder eventueel overtollige vliesjes
- Doe een laagje olijfolie op de filet en wrijf het in met een rub naar keuze
- Verwarm de BBQ tot 110°C voor indirect gebruik
- Plaats het vlees op de BBQ gedurende ca 50minuten tot een kerntemperatuur van ca 65°C
- Haal het filet van de BBQ, laat het even rusten in alumuniumfolie en snij het aan.
Serveer eventueel met: Brushetta’s
Ibérico filet met kaasbroodkruim
4 personen
Ingrediënten |
Bereiding |
|
Verwarm de oven voor tot 80°C. Laat de boterhammen hier in drogen en mix ze dan met de keukenmixer tot fijne broodkruim. Lekker met meegeroosterde trostomaten. |