Iberico Rack
Schrijf uw eigen review
Ingrediënten
100% varkensvlees.
Voedingswaarden
Per 100 Gram.
Energie | 604 kJ / 144 kcal |
Vet | 5,9 g |
(waarvan verzadigd vet) | 1,9 g |
Koolhydraten | <0,5 g |
(waarvan suikers) | <0,5 g |
Eiwitten | 22,7 g |
Zout | 0,0 g |
Haal 24 uur voor bereiding het vlees uit de vriezer en leg het in de koelkast. Dit is een voedsel veilige methode om het vlees te temperen.
Vlees aanzetten in een koekenpan met vetstof (olie, boter of reuzel) en rondom goudbruin bakken. De oven voorverwarmen op 80 ⁰C. Voeg naar gelieve peper en zout toe aan het Iberico rack. Gaar het rack 60 minuten op 80 ⁰C in de oven. Daarna het vlees uit de oven nemen en in mooie koteletten snijden.
Iberico rack kan ook prima bereid worden op de grill of barbecue.
Iberico Rack op de BBQ:
- Marineer het vlees voor minstens 4 uur met een mix van olie, azijn, knoflook, uien en wat verse tuinkruiden. Laat het vervolgens uitlekken.
- Verwarm de BBQ tot 110°C voor indirect gebruik
- Plaats het vlees op de BBQ gedurende ca 30 tot 40 minuten. De kerntemperatuur zal dan rond 60°C zijn.
- Haal het rack van de BBQ. Snij het racks nu in filets en gril deze nog even op hoge temperatuur (minuut per kant) af tot en kerntemperatuur van ca 65°C . Serveer direct.
Serveer eventueel met: gepofte aardappel met sour cream
Ibérico rack met gekaramelliseerde appels
4 personen
Ingrediënten |
Bereiding |
|
Verwarm de oven tot 80°C. Wrijf de Ibérico rack in met 2 el olijfolie en breng op smaak met zout. Bak de rack in een koekenpan rondom goudbruin. Zet het daarna in een ovenschaal en laat 60 minuten op 80°C garen in de oven.
Neem een andere pan en verhit 2 eetlepels zonnebloemolie. Bak hier de salie en knoflook krokant in. |