Home / Rundvlees / Bavette / Bavette

Bavette

De bavette heeft een grove structuur, rijke smaak en een goede vet dooradering. Deze dooradering zorgt ervoor dat het vlees bij bereiding botermals blijft en zijn textuur behoudt. De bavette is gesneden uit de flank en is afkomstig van het Amerikaanse rund dat leeft op uitgestrekte vlaktes en dat minimaal 120 dagen wordt graangevoerd.

Vacuümverpakking ± 900 gram.

De lekkerste smaakcombinaties met de bavette

De bavette is het lekkerst wanneer hij iets is dichtgeschroeid en een rode kleur heeft vanbinnen. Combineer dit met een zelfgemaakte rode of witte uienchutney en je bent eigenlijk al klaar. Combineer je de bavette het liefst met een salade? Maak er dan een witlofsalade naast voor de frisse touch.

Je kunt de Bavette online bestellen of kopen in een vestiging bij jou in de buurt.

Bereidingswijze

Bereidingswijze

Haal 24 uur voor bereiding het vlees uit de vriezer en leg het in de koelkast. Dit is een voedsel veilige methode om het vlees te temperen.

Vlees aanzetten in een koekenpan met vetstof (olie, boter of reuzel) en rondom goudbruin bakken, 3 minuten aan elke zijde. Zet het vuur laag en laat de bavette 20 minuten doorgaren, regelmatig keren. Neem het vlees uit de pan, voeg naar gelieve peper en zout toe en snijd het in mooie delen.

Een bavette kan ook prima bereid worden op de grill of barbecue.

Bavette op de BBQ:

  • Verwarm de BBQ tot 300°C voor direct gebruik
  • Plaats de bavette (zonder enige toevoeging) boven de hete kolen en doe de deksel op de BBQ.
  • Draai de Bavette na ca 5 minuten
  • Haal vervolgens na 5 minuten de Bavette van de BBQ. De kerntemperatuur zou nu rond de 52°C zijn. Dit is medium/rare.
  • Plaats de bavette in aluminiumfolie en laat hem nog even rusten.
  • Snij het vlees tegen de draad in. Snij het in zo dun mogelijke plakjes. Voeg na het snijden (zee) zout en versgemalen peper toe

Serveer eventueel met: Chimmichuri

Recept(en)

Recepten

Info

Extra informatie

De bavette heeft een grove structuur, rijke smaak en een goede vet dooradering. Deze dooradering zorgt ervoor dat het vlees bij bereiding botermals blijft en zijn textuur behoudt. De bavette is gesneden uit de flank en is afkomstig van het Amerikaanse rund dat leeft op uitgestrekte vlaktes en dat minimaal 120 dagen wordt graangevoerd.

Vacuümverpakking ± 900 gram.

De lekkerste smaakcombinaties met de bavette

De bavette is het lekkerst wanneer hij iets is dichtgeschroeid en een rode kleur heeft vanbinnen. Combineer dit met een zelfgemaakte rode of witte uienchutney en je bent eigenlijk al klaar. Combineer je de bavette het liefst met een salade? Maak er dan een witlofsalade naast voor de frisse touch.

Je kunt de Bavette online bestellen of kopen in een vestiging bij jou in de buurt.

Reviews

Reviews

Er zijn nog geen beoordelingen.

Schrijf een review

Schrijf een review

Deel je ervaring met dit product.

Ook erg lekker

Gerelateerde producten

Menu