Home / Lamsvlees / Frenched Racks

Frenched Racks

Frenched rack is gesneden uit de rug van het Nieuw-Zeelands lam. De rack is een mager en zacht stuk vlees met veel smaak. Deze authentieke smaak is te danken aan de grassen en klaver die in de vrije natuur worden gegeten door het lam.

Vacuümverpakking ± 975 gram.

De lekkerste smaakcombinaties met de Frenched racks

Lamsvlees heeft een geheel eigen smaak. Combineer je Frenched rack met tijm en honing of voeg een ander element zoals linzen toe. Ga je liever voor de ultieme smaaksensatie? Combineer je Frenched rack met geroosterde paprikacoulis en geef jezelf het gevoel dat je een top chef bent. Met de Frenched rack van The Meatlovers haal je het ultieme restaurant gevoel bij je thuis.

Je kunt de Frenched racks online bestellen of kopen in een vestiging bij jou in de buurt.

Bereidingswijze

Bereidingswijze

Haal 24 uur voor bereiding het vlees uit de vriezer en leg het in de koelkast. Dit is een voedsel veilige methode om het vlees te temperen.

Vlees aanzetten in een koekenpan met vetstof (olie, boter of reuzel) en rondom goudbruin bakken. De oven voorverwarmen op 80 ⁰C.
Laat de frenched racks 15 minuten op 80 ⁰C garen in de oven. Voeg daarna naar gelieve peper en zout toe en snijd het vlees in mooie plakken.

Frenched racks lenen zich ook goed voor bereiding op de grill of barbecue.

Frenched racks op de BBQ:

  • (Optioneel) Marineer het rackje voor ca 8 uur met een mengsel van kruiden, knoflook, olie en limoensap
  • Dep het vlees droog en voeg peper en zout toe
  • Pak de botjes in met aluminiumfolie om te voorkomen dat deze zwart worden.
  • Verwarm de BBQ tot 200°C voor direct gebruik en indirect gebruik
  • Plaats het vlees op het directe gedeelte en gril het geheel rondom aan.
  • Verplaats het rack vervolgens naar het directe gedeelte, breng een laagje honing aan en plaats de deksel op de BBQ
  • Breng na 3 minuten vervolgens nog een laagje honing aan en laat het vlees vervolgens nog voor 10 minuten in de BBQ liggen tot een kerntemperatuur van ca 55°C.
  • Haal het vlees er vervolgens af en laat het even rusten in aluminiumfolie.

Serveer eventueel met: gegrilde groene aspergers

Recept(en)

Recepten

Info

Extra informatie

Frenched rack is gesneden uit de rug van het Nieuw-Zeelands lam. De rack is een mager en zacht stuk vlees met veel smaak. Deze authentieke smaak is te danken aan de grassen en klaver die in de vrije natuur worden gegeten door het lam.

Vacuümverpakking ± 975 gram.

De lekkerste smaakcombinaties met de Frenched racks

Lamsvlees heeft een geheel eigen smaak. Combineer je Frenched rack met tijm en honing of voeg een ander element zoals linzen toe. Ga je liever voor de ultieme smaaksensatie? Combineer je Frenched rack met geroosterde paprikacoulis en geef jezelf het gevoel dat je een top chef bent. Met de Frenched rack van The Meatlovers haal je het ultieme restaurant gevoel bij je thuis.

Je kunt de Frenched racks online bestellen of kopen in een vestiging bij jou in de buurt.

Reviews

Reviews

Er zijn nog geen beoordelingen.

Schrijf een review

Schrijf een review

Deel je ervaring met dit product.

Ook erg lekker

Gerelateerde producten

Menu