Home / Varkensvlees / Filet / Iberico Filet

Iberico Filet

De Iberico filet is een mager stuk vlees met een klein laagje vet, dat zorgt voor het behoud van smaak. De Iberico filet heeft een rijke nootachtige smaak die ontstaat door de vele kilo’s waarmee het Iberico varken zichzelf voedt in de herfst.

Vacuümverpakking ± 720 gram.

De lekkerste smaakcombinaties met de Iberico filet

Ga voor een ultieme smaaksensatie en vul je filet met knoflook, olijven, geroosterde paprika, uien en champignons. Ga je liever voor Hollandse pot gecombineerd met de Iberico filet? Bak je filet dan bij een zuurkoolstampot en geniet! Ga je voor een bijzondere presentatie op tafel? Combineer je filet met kaasbroodkruim, peterselie en knoflook.

Bereidingswijze

Bereidingswijze

Haal 24 uur voor bereiding het vlees uit de vriezer en leg het in de koelkast. Dit is een voedsel veilige methode om het vlees te temperen.

Vlees aanzetten in een koekenpan met vetstof (olie, boter of reuzel) en rondom goudbruin bakken, 3 minuten aan elke zijde. De oven voorverwarmen op 80 ⁰C. Laat de Iberico filet 30 minuten op 80 ⁰C garen in de oven. Daarna de  Iberico filet uit de oven nemen, naar gelieve peper en zout toevoegen, en het vlees in mooie plakken snijden.
Het is ook mogelijk om na het rondom goudbruin bakken het vuur op de laagste stand te zetten en het vlees 25 minuten te garen, regelmatig keren.

Een Iberico filet kan ook prima bereid worden op de grill of barbecue.

Iberico Filet op de BBQ:

  • Verwijder eventueel overtollige vliesjes
  • Doe een laagje olijfolie op de filet en wrijf het in met een rub naar keuze
  • Verwarm de BBQ tot 110°C voor indirect gebruik
  • Plaats het vlees op de BBQ gedurende ca 50minuten tot een kerntemperatuur van ca 65°C
  • Haal het filet van de BBQ, laat het even rusten in alumuniumfolie en snij het aan.

Serveer eventueel met: Brushetta’s

Recept(en)

Recepten

Info

Extra informatie

De Iberico filet is een mager stuk vlees met een klein laagje vet, dat zorgt voor het behoud van smaak. De Iberico filet heeft een rijke nootachtige smaak die ontstaat door de vele kilo’s waarmee het Iberico varken zichzelf voedt in de herfst.

Vacuümverpakking ± 720 gram.

De lekkerste smaakcombinaties met de Iberico filet

Ga voor een ultieme smaaksensatie en vul je filet met knoflook, olijven, geroosterde paprika, uien en champignons. Ga je liever voor Hollandse pot gecombineerd met de Iberico filet? Bak je filet dan bij een zuurkoolstampot en geniet! Ga je voor een bijzondere presentatie op tafel? Combineer je filet met kaasbroodkruim, peterselie en knoflook.

Reviews

Reviews

Er zijn nog geen beoordelingen.

Schrijf een review

Schrijf een review

Deel je ervaring met dit product.

Ook erg lekker

Gerelateerde producten

Menu