Home / Lamsvlees / Lamb Burger

Lamb Burger

De lamb burger is een mals en sappig stuk vlees met een authentieke smaak. Deze burger van lamsvlees dankt zijn onvervalste smaak aan de grassen en klaver die het Nieuw-Zeelands lam in de vrije natuur eet.

Doos: 2 porties, totaal 250 gram.

De lekkerste smaakcombinaties met de lamb burger

De zeer populaire lamb burger gaat goed samen met verschillende groenten, sauzen en kruiden. Geef je lamb burger een Arabische touch door je burger te combineren met een frisse muntsaus, geroosterde groenten en een flinke hoeveelheid feta. Combineer je je lamb burger het liefst met tomaten of pompoen? Maak dan een huisgemaakte tomatenchutney en pompoenpuree en geniet van de ultieme smaak- en kleursensatie van je burger.

Je kunt de lamb burger online bestellen of kopen in een vestiging bij jou in de buurt.

Bereidingswijze

BARBECUE/GRILLPAN:
Bevroren: 5 minuten per zijde
Ontdooid: 3,5 minuten per zijde
Hoog vuur.
Burger eenmaal omkeren.

KOEKENPAN:
Bevroren: 5 minuten per zijde
Ontdooid: 3,5 minuten per zijde
Middelhoog vuur.
Burger eenmaal omkeren.

Kerntemperaturen lamb burger

De lamb burger kan op de barbecue/grillpan of in de koekenpan bereid worden. Wil je het beste uit je burger halen? Ontdooi het vlees dan eerst. 3,5 minuten per zijde op hoog vuur is voldoende in de grillpan of op de barbecue. In de koekenpan? Dan is 3,5 minuten op middelhoog vuur per zijde genoeg. Heb je je lamsvlees het liefst rare op je bord? Zorg er dan voor dat de kernthermometer op 50-52°C staat. Voor medium rare is het belangrijk dat de kernthermometer op 55-58°C staat. Bij een kerntemperatuur van 60-63°C krijg je een medium lamb burger op je bord. Liever een medium well done burger? Dan is een kerntemperatuur van 65-67°C voldoende. Kerntemperaturen van 70-hoger°C zorgen voor een medium well done lamb burger.

Ontdooi bij voorkeur 1 dag van tevoren uit de verpakking en in de koelkast.

Bekijk de kerntemperaturen tabel voor het overzicht van alle vlees kerntemperaturen.

Reviews

Er zijn nog geen beoordelingen.

Ook erg lekker

Gerelateerde producten

Menu