Home / Lamsvlees / Lamsbout / Lamsbout steak

Lamsbout steak

De lamsbout steak is gesneden uit de achterbout van het Nieuw-Zeelands lam, die beschikt over een volle smaak. Deze smaak is te danken aan de grassen en klaver die het lam eet in de vrije natuur. De lamsbout steak is een sappig stuk vlees met een been in het midden en perfect voor een langzame garing.

Doos: 1 portie, 400 gram

De lekkerste smaakcombinaties met de lamsbout steak

Geroosterde paprika en olijventapenade gaat goed samen met de lamsbout steak. Daarnaast zorgt lamsvlees gecombineerd met kruiden zoals knoflook en tijm voor een overheerlijke smaaksensatie. Meer fan van oregano? Combineer dit dan met je lamsboutsteak en wat balsamico. Ontzettend lekker!

Je kunt de Lamsbout steak online bestellen of kopen in een vestiging bij jou in de buurt.

Bereidingswijze

Bereidingswijze

BARBECUE: 15 minuten. *
Regelmatig keren.

GRILLPAN: 15 minuten. *
Halverwege omkeren.

* Voor ontdooid product.
Ontdooi bij voorkeur 1 dag van te voren uit de kartonnen verpakking en in de koelkast.

Kerntemperaturen lamsbout steak

Voordat de lamsbout steak wordt bereid is het noodzakelijk dat de steak ontdooid wordt. Op zowel de barbecue als in de grillpan is de bereidingstijd 15 minuten. Op de barbecue keer je de lamsbout steak regelmatig om en in de grillpan keer je het halverwege om.

De lamsbout steak rare gebakken? Kies dan voor een kerntemperatuur van 50-52°C.
Liever medium rare? Dan is de ideale temperatuur 55-58°C.
Voor een medium gebakken lamsbout steak houd je de temperatuur op 60-63°C.
Of heb je de lamsbout steak liever medium well done gebakken? Dan is 65-67°C voldoende.
Een kerntemperatuur van 70-hoger°C maakt je lamsbout steak well done.

Onzekerntemperaturen tabel bevat alle informatie over vlees kerntemperaturen.

Recept(en)

Recepten

Info

Extra informatie

De lamsbout steak is gesneden uit de achterbout van het Nieuw-Zeelands lam, die beschikt over een volle smaak. Deze smaak is te danken aan de grassen en klaver die het lam eet in de vrije natuur. De lamsbout steak is een sappig stuk vlees met een been in het midden en perfect voor een langzame garing.

Doos: 1 portie, 400 gram

De lekkerste smaakcombinaties met de lamsbout steak

Geroosterde paprika en olijventapenade gaat goed samen met de lamsbout steak. Daarnaast zorgt lamsvlees gecombineerd met kruiden zoals knoflook en tijm voor een overheerlijke smaaksensatie. Meer fan van oregano? Combineer dit dan met je lamsboutsteak en wat balsamico. Ontzettend lekker!

Je kunt de Lamsbout steak online bestellen of kopen in een vestiging bij jou in de buurt.

Reviews

Reviews

Er zijn nog geen beoordelingen.

Schrijf een review

Schrijf een review

Deel je ervaring met dit product.

Ook erg lekker

Gerelateerde producten

Menu