Home / Rundvlees / Wagyu Burger

Wagyu Burger

De Wagyu burger is een rundvleesburger met een opmerkelijke geschiedenis. Het Wagyu rund komt oorspronkelijk uit Japan en was vroeger alleen bestemd voor de Japanse keizer. Hierdoor kreeg de Wagyu de beste voeding, wat zorgt voor een speciale smaak. Vandaag de dag kunnen we gelukkig allemaal genieten van de bijzondere smaak die de Wagyu burger met zich meedraagt.

Doos: 2 porties, totaal 250 gram.

De lekkerste smaakcombinaties met de Wagyu burger

Je kunt met burgers allerlei kanten opgaan, zo ook met de Wagyu burger. Maak je een pittige saus en top je je burger hiermee af? Of maak je van de burger een cheeseburger? Als je voor deze optie gaat, combineer je cheeseburger dan met een bearnaisesaus in plaats van een reguliere ketchup. Je bent verzekerd van een smakelijk gerecht, hier hoef je écht geen top chef voor te zijn.

Je kunt de Wagyu burger online bestellen of kopen in een vestiging bij jou in de buurt.

Bereidingswijze

Bereidingswijze

BARBECUE/GRILLPAN:
Bevroren: 5 minuten per zijde
Ontdooid: 3,5 minuten per zijde
Hoog vuur.
Burger eenmaal omkeren.

KOEKENPAN:
Bevroren: 5 minuten per zijde
Ontdooid: 3,5 minuten per zijde
Middelhoog vuur.
Burger eenmaal omkeren.

Kerntemperaturen wagyu burger

Voordat je begint met bereiden is het belangrijk om het vlees te ontdooien. Wanneer je de wagyu burger bereidt op de barbecue of grillpan dan is 3,5 minuten per zijde op hoog vuur voldoende. In de koekenpan is je burger klaar na 3,5 minuten per zijde op middelhoog vuur. Met een kerntemperatuur van 50-52°C wordt je wagyu burger rare. Een kerntemperatuur van 55-58°C maakt je wagyu burger medium rare. Liever medium gebakken? Hanteer dan een temperatuur van 60-63°C. Een kerntemperatuur van 65-67°C zorgt ervoor dat je burger medium well done is bereid. Een kerntemperatuur van 70-hoger°C zorgt ervoor dat je een well done burger op je bordje krijgt.

Ontdooi bij voorkeur 1 dag van tevoren uit de verpakking en in de koelkast.

Bekijk ook de kerntemperaturen tabel voor alle vlees kerntemperaturen.

Recept(en)

Recepten

Info

Extra informatie

De Wagyu burger is een rundvleesburger met een opmerkelijke geschiedenis. Het Wagyu rund komt oorspronkelijk uit Japan en was vroeger alleen bestemd voor de Japanse keizer. Hierdoor kreeg de Wagyu de beste voeding, wat zorgt voor een speciale smaak. Vandaag de dag kunnen we gelukkig allemaal genieten van de bijzondere smaak die de Wagyu burger met zich meedraagt.

Doos: 2 porties, totaal 250 gram.

De lekkerste smaakcombinaties met de Wagyu burger

Je kunt met burgers allerlei kanten opgaan, zo ook met de Wagyu burger. Maak je een pittige saus en top je je burger hiermee af? Of maak je van de burger een cheeseburger? Als je voor deze optie gaat, combineer je cheeseburger dan met een bearnaisesaus in plaats van een reguliere ketchup. Je bent verzekerd van een smakelijk gerecht, hier hoef je écht geen top chef voor te zijn.

Je kunt de Wagyu burger online bestellen of kopen in een vestiging bij jou in de buurt.

Reviews

Reviews

Er zijn nog geen beoordelingen.

Schrijf een review

Schrijf een review

Deel je ervaring met dit product.

Ook erg lekker

Gerelateerde producten

Menu