Kalfs T-bone recept

Gegrilde Kalfs T-bone met rozemarijn parmezaan brood spies en piperade

2 personen

 

Ingrediënten
Bereidingswijze Kalfs T-bone
  • 1 kalfs T-bone à 350 g

Voor de rozemarijn spiesen:

  • 2-4 lange dikke rozemarijn takken, onderkant afgeritst
  • een stuk oud stokbrood/ciabatta3 el fijn geraspte parmezaan

Voor de piperade:

  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 kleine gele punt paprika, in dunne repen
  • 1 kleine rode punt paprika, in dunne repen
  • ½ rode peper, fijn gehakt zonder de pitjes
  • 1 tl fijn gehakte gekonfijte citroen schil
  • 1 teen knoflook, fijn gehakt
  • 1 rijpe trostomaat, fijn gesneden
  • olijfolie
  • vers gemalen peper en zout flakes

Begin met de piperade. Fruit de ui aan in 2 el olijfolie. Voeg de paprika, peper en de knoflook toe. Bak zachtjes, roer af en toe om. Voeg na 5 minuten de tomaat toe. Breng op smaak met peper en zout en roer nog even door. Deksel op de pan en laat 30 minuten stoven. De piperade kun je warm of koud eten.

Verwarm ondertussen de hete lucht oven voor op 150°C. Snijd het brood in grove brokken. Hussel om met wat olijfolie, peper en zout. Spies het brood op de rozemarijn takken en bestrooi met de kaas. Bak krokant in ca. 15 minuten. Serveer direct.

Dep ondertussen het vlees goed droog. Bestrooi rondom met zout en wrijf in met olie. Verhit een grillpan en grill het vlees eerst op hoog vuur daarna op lager vuur in ca. 10 minuten tot een kern temperatuur van rond de 48-50°C. Laat uit de pan 5 minuten rusten.

Je kunt de Kalfs T-bone online bestellen of kopen in een vestiging bij jou in de buurt.

Schrijf uw eigen review

U plaatst een review over: Gegrilde Kalfs T-bone met rozemarijn parmezaan brood spies en piperade

Uw waardering? *

  1 ster 2 sterren 3 sterren 4 sterren 5 sterren
Waardering