1. Home
  2. /
  3. Rund
  4. /
  5. Bavette met frisse witlofsalade

Bavette met frisse witlofsalade

Ingrediënten

  • 1 bavette (ca. 900 gr)
  • 200 ml olijfolie
  • 40 ml rode wijn azijn
  • 1 grote sjalot
  • 2 rode tomaten
  • 2 groene tomaten
  • 3 stronken witlof
  • 12 ansjovisfilets uit blik
  • 15 gekookte krieltjes
  • verse tijm
  • verse platte peterselie
  • verse bieslook
  • peper
  • zout

Bereidingstijd: 20 minuten

Aantal pers. : 6 personen

Moeilijkheid :

Bereidingswijze

Mix 50 ml van de olijfolie met de fijngesneden sjalot en wat blaadjes tijm. Snijd de bavette met de draad mee in grove repen en smeer deze in met de mix voeg naar smaak peper en zout toe.

Mix 40 ml van de olijfolie met de 10 ml rode wijn azijn. Zet apart. Snijd de witlof, tomaat, ansjovis, krieltjes en kruiden in stukken en meng samen met de mix van olijfolie en azijn.

Verwarm een grillpan en bak het vlees ongeveer 5 minuten per kant. Serveer de salade apart bij het vlees.

Omdat je dit product ook zo lekker vindt

Gerelateerde recepten

Menu