1. Home
  2. /
  3. Marcel Inspiratie
  4. /
  5. Chuck Eye Steak met worcestersaus en ansjovisfilet

Chuck Eye Steak met worcestersaus en ansjovisfilet

Ingrediënten

  • 1 st Chuck Eye Steak
  • 1 st Zeezout
  • 1 st Peper uit de molen
  • 1 bol Knoflook
  • 5 st Ansjovisfilets
  • 1 el Worchestersaus
  • 3 el Gehakte peterselie
  • 1 st Citroen
  • 1 st Olijfolie

Bereidingstijd: 60 minuten

Aantal pers. : 4 personen

Moeilijkheid :

Bereidingswijze

Speciaal recept van vuurkoning Marcel Maassen

Haal de steak een uur voor de bereiding uit de koelkast. Wrijf het vlees in met zeezout en gemalen peper en strooi er 2 eetlepels gehakte peterselie overheen. Giet er rondom wat zonnebloemolie over. Dek het vlees af en laat het op kamertemperatuur komen.
Maak de BBQ gereed voor grillen met directe hitte bij een temperatuur van 250 graden.

Snijd van een bol knoflook de bovenkant af en leg deze op een velletje aluminiumfolie. Maal er peper overheen, leg de ansjovisfilets erop, voeg een eetlepel gehakte peterselie toe en giet een scheut olijfolie over het geheel. Vouw het pakketje dicht en leg het een half uur op de BBQ. Knijp dan de knoflooktenen uit en prak ze met de ansjovisfilets tot een pasta. Giet er nog wat olijfolie bij en een eetlepel worchestersaus. Goed door elkaar roeren.

Snijd een citroen doormidden en leg deze met de vruchtzijde naar beneden op de BBQ totdat deze mooi bruin is gekleurd.

Gril het vlees en bestrijk het met een kwastje tijdens het grillen een paar keer met de knoflookpasta.
Als de steak een kerntemperatuur van 52 graden heeft bereikt, is het klaar. Laat de steak na het grillen een paar minuten rusten. Knijp de geroosterde citroen vlak voor het serveren boven het vlees uit.

*Gemiddelde bereidingstijd is inclusief bijgerechten

Omdat je dit product ook zo lekker vindt

Gerelateerde recepten

Menu