1. Home
  2. /
  3. Gevogelte
  4. /
  5. Eendenborst gelakt met honing en specerijen

Eendenborst gelakt met honing en specerijen

Ingrediënten

  • 4 eendenborstfilets
  • 100 gr roomboter
  • 2 el honing 0.5 el grove mosterd
  • 1 el korianderzaad
  • 1 el venkelzaad
  • 5 takjes tijm (de blaadjes)
  • 75 gr spekreepjes
  • 100 gr champignons (plakjes)
  • 100 gr ui gesnipperd
  • 100 ml gevogelte fond
  • 2 el peterselie gehakt
  • 500 gr aardappelpuree
  • 20 gr paneermeel

Bereidingstijd: 45 minuten

Aantal pers. : 2 personen

Moeilijkheid :

Bereidingswijze

Bak als eerst de spekreepjes in een hete pan, voeg de champignonplakjes, de ui en 20 gram boter toe, kruid met peper en bak nog 5 minuten. Blus af met de fond en voeg de peterselie toe, kook de fond in. Doe de vulling over in een ovenschaal.

Doe de aardappelpuree in een spuitzak met een kartelmond. Bedek de vulling met puree en bestrooi met paneermeel en een paar stukjes boter (30 gram). Gratineer 15 minuten in een oven van 160˚C.

Kruid de eendenborstfilets met peper en zout en bak 50 gram roomboter goudbruin. Leg de eendenborstfilets in een ovenschaal samen met het braadvet. Meng de honing en de mosterd met elkaar en smeer hier de eendenborstfilets mee in. Maak de specerijen (het liefst geroosterd) fijn met een vijzel en strooi samen met de tijm over de eendenborstfilets.

Zet de schaal in een voorverwarmde oven van 180˚C en braad 10 minuten. Haal iedere 3 minuten de pan uit de oven en overgiet de filets met het braadvet. Leg een stukje aluminiumfolie losjes over de pan en laat de eendenborstfilets 15 minuten rusten voor je ze serveert.

Download hier het volledige recept in PDF vorm

Eendenborst gelakt met honing en specerijen

Omdat je dit product ook zo lekker vindt

Gerelateerde recepten

Menu