1. Home
  2. /
  3. Jonathan Inspiratie
  4. /
  5. Gebakken entrecote met krachtige paddenstoelenjus

Gebakken entrecote met krachtige paddenstoelenjus

Ingrediënten

  • 4 stuks ( á 175 gr) entrecote
  • 100 gr roomboter
  • 2 teentjes knoflook
  • 4 takjes thijm
  • 1 takje rozemarijn
  • 200 gr gemengde paddenstoelen
  • 1 stuk konbu zeewier (toko)
  • 15 gr katsuobushi oftewel bonito vlokken (toko)
  • 4 el sojasaus (plus twee El voor de pasta)
  • 250 gr tagiatelle
  • 250 ml slagroom
  • 20 gr gedroogd eekhoorntjesbrood
  • 1 scheutje olijfolie
  • 1 snufje zout en peper

Bereidingstijd:

Aantal pers. : 4 personen

Moeilijkheid :

Bereidingswijze

Speciaal recept van Jonathan Zandbergen

Plaats de konbu in een hoge pan met 500 ml water, breng heel zachtjes aan tot het kookpunt en laat 1 uur trekken. Kook het zeewier niet. Verwijder de konbu en voeg de bonitovlokken toe, kook 1 minuut en laat afkoelen. Zeef de dashi.

Maak de paddestoelen schoon en snijd zeer klein, voeg bij de dashibouillon en kook het geheel zachtjes in tot de jus begint te binden. Breng op smaak met sojasaus.

Kook de slagroom samen met het eekhoorntjesbrood en de sojasaus tot de helft in en houd apart. Kook de tagliatelle gaar en meng de room er door.

Kruid de entrecotes met zout en bak goudbruin in hete olie aan beide kanten. Voeg de roomboter, knoflook, thijm en rozemarijn toe en overgiet het vlees met de bruisende boter.

Bak de entrecotes in totaal 5 minuten en laat 10 minuten rusten voor het aansnijden. Serveer met de paddestoelenjus en tagliatelle met eekhoorntjesbroodroom.

Omdat je dit product ook zo lekker vindt

Gerelateerde recepten

Menu