1. Home
  2. /
  3. Jonathan Inspiratie
  4. /
  5. Gebakken kalfsoester met salieboter, geroosterde pompoen en radicchio

Gebakken kalfsoester met salieboter, geroosterde pompoen en radicchio

Ingrediënten

  • 4 stuks ( á 175 gr) kalfsentrecotes
  • 125 gr roomboter
  • 2 el roomboter voor de groenten
  • 5 takjes salie
  • 1 teentje knoflook
  • 1 st citroen
  • 1 st flespompoen
  • 2 st rode ui
  • 1 st radicchio
  • 1 st witlof
  • 2 el rietsuiker
  • olijfolie
  • zout en peper

Bereidingstijd:

Aantal pers. : 4 personen

Moeilijkheid :

Bereidingswijze

Speciaal recept van Jonathan Zandbergen

Verwarm de oven voor op 200°.

Schil de pompoen en snijd in stukken van 1cm, schil de rode ui en snijd in plakjes, snijd de radicchio en de witlof in stukken van 2cm. Voeg alles samen in een ovenschaal en besprenkel met olijfolie. Kruid stevig met zout en peper.
Dek de schaal af met aluminiumfolie en plaats 30 minuten in de oven. Verwijder de folie, roer alles goed door, verdeel de rietsuiker en twee lepels boter en plaats 10 minuten terug in de oven.

Kruid de kalfsentrecotes met zoute en peper, verhit een koekenpan en voeg olijfolie toe. bak de entrecotes rondom goudbruin in 2 minuten op hoog vuur. Voeg 125gram boter en de salie toe en laat uit bruisen. draai het vuur terug naar middelhoog. Overgiet de filets met de boter terwijl hij bruin kleurt. Dit duur ongeveer 3 minuten. Rasp de citroen over het vlees en blus de boter met het sap van een halve citroen.
Haal het vlees uit de pan en laat 10 minuten rusten.

Serveer de entrecotes met de groenten, gebruik de salieboter als saus.

Omdat je dit product ook zo lekker vindt

Gerelateerde recepten

Menu