• V.a. € 75,00 gratis verzending

  • Sinds 1955 dé specialist in kwaliteitsvlees

  • V.a. € 75,00 gratis verzending

  • Ingrediënten

    Overige ingrediënten:

    • 1 eetlepel Fijne mosterd
    • 2 tenen Knoflook
    • 1 gezouten Citroen
    • 5 takjes Rozemarijn
    • 5 takjes Tijm 

    Meer

    Bereidingswijze

    1. Verwarm de over voor op 165°C.
    2. Haal de lamsbout uit de verpakking en snijd het bot uit het midden, kruid met zout en peper.
    3. Bak de lamsbout goudbruin aan alle kanten in een koekenpan met een lepel olijfolie.
    4. Leg de lamsbout vervolgens op een snijplank en maak inkepingen van 2cm met een mes aan alle zijdes, een stuk of 20.
    5. Smeer de lamsbout helemaal in met de mosterd en kruid nogmaals met versgemalen peper en zout. Snijd de citroen in vieren en snijd het vruchtvlees er uit. Snijd iedere schil in 4 stukken. Steek de stukken citroen in de lamsbout. Breek de rozemarijn in kleine takjes en steek ze tussen de citroen in de lamsbout.
    6. Leg de lamsbout in een hoge passende ovenschaal of pan en giet er de olijfolie bij. De lamsbout moet onderin staan. Voeg de knoflookteentjes en de tijm toe en plaats de schaal voor ongeveer 45 minuten in de oven. De kerntemperatuur zou dan ongeveer 50°C moeten zijn
    7. Laat de lamsbout in de olie afkoelen, de garing gaat nog even door.

    De lamsbout is super lekker met bijvoorbeeld zachte aardappelpuree en gestoofde spinazie.

    Tip: maak ook eens een broodje lamsbout! Na het afkoelen kan je de lamsbout dun snijden zoals een ham en er een super lekker broodje mee maken.