1. Home
  2. /
  3. Jonathan Inspiratie
  4. /
  5. Hertengoulash met kruidkoek en specerijen

Hertengoulash met kruidkoek en specerijen

Ingrediënten

  • 400 gr hertengoulash
  • 80 gr knolselderij in blokjes
  • 80 gr wortel in blokjes
  • 65 gr sjalot gesnipperd
  • 100 gr zilveruitjes (schoon)
  • 30 gr roomboter
  • 1 snufje cayennepeper
  • 200 ml wildfond (of water met twee bouillonblokjes)
  • 2 plakken ontbijtkoek
  • 0.5 el five-spice kruiden
  • 2 takjes tijm

Bereidingstijd: 160 minuten

Aantal pers. : 4 personen

Moeilijkheid :

Bereidingswijze

Laat de roomboter uitbruisen in een braadpan. Kruid het vlees met peper en zout en bak het goudbruin.

Verwijder het vlees uit de pan en bak nu de knolselderij, de wortel, de zilveruitjes en de sjalot goed aan. Voeg het vlees bij de groenten en voeg de wildfond toe. Vul eventueel aan met water zodat alles onderstaat.

Voeg nu ook de cayennepeper, five-spice kruiden, tijm en ontbijt- koek toe. Breng het geheel aan de kook en dek af met aluminiumfolie. Zet de pan 2,5 uur in een voorverwarmde oven van ca. 150C.

Verwijder de aluminiumfolie, zeef de inhoud van de pan maar vang het kookvocht op. Reduceer het kookvocht tot een mooie dikke saus. Voeg het vlees met de groenten weer bij de jus en breng eventueel op smaak met zout.

Door de wildfond in combinatie met de specerijen krijgt dit gerecht een heerlijk diepe smaak. Serveer de hertengoulash ook eens met aardappelmousseline als bijgerecht.

Omdat je dit product ook zo lekker vindt

Gerelateerde recepten

Menu