1. Home
  2. /
  3. Wild
  4. /
  5. Kruidig stoofpotje van hertengoulash

Kruidig stoofpotje van hertengoulash

Hertengoulash recept van The Meatlovers

Ingrediënten

  • 400 gr herten goulashvlees
  • bloem
  • 3 el olijfolie
  • 2 dl half-droge witte wijn
  • 1 rode ui, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 1 el verse tijm, gehakt
  • 1 el verse oregano, gehakt
  • 2 kruidnagels
  • 4 laurierbladeren
  • 500 gr kastanjechampignons, in dikke plakken
  • 1 bouillonblokje (wild of rund)
  • 250 ml crème fraiche
  • 1 el bladpeterselie, fijngeknipt

Bereidingstijd: 179 minuten

Aantal pers. : 2 personen

Moeilijkheid :

Bereidingswijze

Haal het vlees even door de bloem. Verhit de olie in een braadpan en schroei hierin het hertenvlees kort lichtjes bruin. Voeg de ui en knoflook toe en bak dit enkele minuten mee.

Voeg de wijn, kastanjechampignons, kruiden en bouillonblokje toe en schenk er water bij totdat het vlees net niet onder staat. Breng het geheel aan de kook, dan hittebron verlagen en 2,5-3 uur langzaam laten stoven.

Sluit de pan niet geheel af zodat de stoom kan ontsnappen. Check af en toe of het geheel niet te veel inkookt en voeg indien nodig wat warm water toe.

Haal na de stooftijd de kruidnagels en laurierbladeren uit de pan.

Voeg tot slot de crème fraîche toe. Bind de saus indien nodig met de allesbinder of maïzena.

Breng eventueel verder op smaak met peper en zout. Garneer met de bladpeterselie. Lekker met rijst.

Omdat je dit product ook zo lekker vindt

Gerelateerde recepten

Menu