1. Home
  2. /
  3. Varken
  4. /
  5. Iberico spareribs van de barbecue met zoet-pittige Oosterse rub

Iberico spareribs van de barbecue met zoet-pittige Oosterse rub

Ingrediënten

  • 4 iberico spareribs
  • 1 rode peper
  • 2 knoflookteentjes
  • 1 citroengras
  • 4 cm gember
  • 1 tl five spice specerijen of poeder
  • 3 el bruine suiker
  • 3 el ketjap manis
  • 3 el sojasaus
  • rooksnippers

Bereidingstijd: 100 minuten

Aantal pers. : 4 personen

Moeilijkheid :

Bereidingswijze

Rooster de specerijen in een doge pan en maal fijn in een vijzel of keukenmachine.

Snijd de rode peper, knoflook, citroengras en gember in kleine blokjes, voeg bij de specerijen en maal fijn.

Voeg de bruine suiker toe en maal alles tot een pasta. Voeg de ketjap manis en de sojasaus toe en meng goed door elkaar.

Dep de spareribs droog en wrijf de rub er op. Wikkel de spareribs in aluminiumfolie en leg op de barbecue.

Gaar de spareribs 1,5 uur op middelhoog vuur. Maak het aluminiumfolie aan de bovenkant open en voeg houtsnippers bij de kolen. Sluit de barbecue en rook 5 minuten.

Een onvergetelijk lekker recept voor spareribs van het allerlekkerste varken!

Download hier het volledige recept in PDF vorm

Iberico spareribs van de barbecue met zoet-pittige Oosterse rub

Omdat je dit product ook zo lekker vindt

Gerelateerde recepten

Menu