1. Home
  2. /
  3. Kalf
  4. /
  5. Kalfsentrecote met witbiersaus

Kalfsentrecote met witbiersaus

Ingrediënten

  • 2 kalfsentrecotes
  • 100 ml witbier
  • 200 ml kalfsfond
  • 1 tl honing
  • 100 ml kookroom
  • verse tijm
  • 1 teen knoflook
  • 10 gr boter
  • olijfolie
  • zout
  • peper

Bereidingstijd: 12 minuten

Aantal pers. : 2 personen

Moeilijkheid :

Bereidingswijze

Verwarm de oven op 180°C. Bak het vlees in de boter rondom bruin. Haal het vlees uit de pan en leg voor 10 minuten in de oven.

Doe het witbier in de vleespan en laat half inkoken op hoog vuur. Voeg de fond toe en laat opnieuw inkoken tot de helft.

Voeg de honing en de room toe en laat inkoken tot sausdikte.

Voeg tot slot de tijm toe en breng op smaak met peper en zout.

Download hier het volledige recept in PDF vorm

Kalfsentrecote met witbiersaus

Omdat je dit product ook zo lekker vindt

Gerelateerde recepten

Menu