• V.a. € 75,00 gratis verzending

  • Sinds 1955 dé specialist in kwaliteitsvlees

  • V.a. € 75,00 gratis verzending

  • Ingrediënten

    Overige ingrediënten:

    • 150 gr Roomboter
    • 1 teentje Knoflook
    • 1 stukje Gember (3-4 cm)
    • 2 stengels Citroengras
    • 10 takjes Tijm

    Meer

    Bereidingswijze

    Altijd al willen weten hoe je een kalkoen bereid en ervoor zorgt dat hij lekker sappig blijft? Jonathan Zandbergen legt hieronder uit hoe je dit snel en eenvoudig zelf kunt doen.

    Pak de roomboter en rasp daarin de knoflook, de gember en het citroengras. Breng de boter goed op smaak met zout en peper en doe deze vervolgens in een spuitzak.

    De boter gaan we aanbrengen onder het vel van de kalkoen. Maak dus voorzichtig het vel los door met je vingers ruimte te maken. Verdeel vervolgens de boter onder de borst en de bouten en masseer met je handen de laag boter tot een gelijke dikte.

    Snijd de gewassen groenten in gelijke stukken van 3cm, breng ze op smaak met zout en peper en houd apart. 

    Vouw een aluminiumfolie ten grootte van de kalkoenborst en houd deze apart. Het aluminium gaat er halverwege de baktijd overheen om de borst te beschermen tegen uitdroging.

    Plaats de kalkoen in een braadslee en zet deze 30 min. in een voorverwarmde oven van 180°C. Haal de kalkoen na 30 minuten uit de oven, plaats het aluminiumfolie over de borst en leg de groenten en de tijm rond de kalkoen. Bak nog 30 minuten en laat de kalkoen nog minimaal 5 minuten rusten voor het aansnijden!

    Eet smakelijk!