1. Home
  2. /
  3. Gevogelte
  4. /
  5. Kalkoentournedos met spek “au poivre”

Kalkoentournedos met spek “au poivre”

Kalkoentournedos recept van The Meatlovers

Ingrediënten

  • 2 kalkoen tournedos met spek
  • 125 gr cherry trostomaatjes
  • 2 el olijfolie
  • 150 gr doperwten (diepvries)
  • 0.5 tl zout
  • 1 takje munt
  • 0.5 el groene peperkorrels, grof gehakt
  • 15 gr boter
  • 25 ml droge witte wijn

Bereidingstijd: 15 minuten

Aantal pers. : 2 personen

Moeilijkheid :

Bereidingswijze

Verwarm de gril voor. Schep de trostomaatjes om met 1 eetlepel olie, zout en peper in een braadslede. Schuif onder de gril en rooster ze in ca. 8 minuten bruin en gaar.

Breng een pan met water aan de kook en kook de dopertwen met zout in ca. 7 minuten gaar. Schenk af en spoel ze koud. Pureer de doperwten met de munt en rest van de olie met een staafmixer tot een gladde puree en breng op smaak met peper en zout. Schep terug in de pan en verwarm de puree.

Strooi de peperkorrels over het vlees, en druk goed aan. Verhit de boter in een koekenpan en bak de tournedos rondom in ca 7-8 minuten bruin en gaar. Schep uit de pan en dek af met aluminiumfolie. Blus de pan af met wijn en laat de jus even inkoken.

Serveer de tournedos met wat tomaatjes, doperwten puree en de jus.

Omdat je dit product ook zo lekker vindt

Gerelateerde recepten

Menu