1. Home
  2. /
  3. Rund
  4. /
  5. Lady steak met balsamico-portsaus

Lady steak met balsamico-portsaus

Ingrediënten

  • 2 lady steaks
  • 250 ml rode port
  • 250 ml rode wijn
  • 40 gr boter
  • 2 el balsamicoazijn
  • olijfolie
  • peper

Bereidingstijd: 20 minuten

Aantal pers. : 2 personen

Moeilijkheid :

Bereidingswijze

Begin met de balsamico-portsaus. Meng de port met de wijn en balsamicoazijn en zet op het vuur. Laat pruttelen. Hoe langer de saus pruttelt, hoe meer hij inkookt en hoe meer alcohol er verdampt. Laat in elk geval 20 minuten op middelhoog vuur staan.

Bak ondertussen de steaks volgens de bereidingswijze op de verpakking.

Haal het vlees uit de pan en voeg het overgebleven vocht toe aan je balsamico-portsaus. Roer goed door.

Snijd de boter in blokjes. Haal de saus van het vuur en voeg de boter toe. Roer totdat de boter gesmolten is.

Serveer het vlees met de saus.

Download hier het volledige recept in PDF vorm

Lady steak met balsamico-portsaus

Omdat je dit product ook zo lekker vindt

Gerelateerde recepten

Menu