1. Home
  2. /
  3. Lam
  4. /
  5. Lamsbout steaks met geroosterde paprika-olijventapenade

Lamsbout steaks met geroosterde paprika-olijventapenade

Ingrediënten

  • 2 lamsbout steaks
  • 1 teen knoflook
  • 2 citroenen
  • 3 rode paprika's
  • verse peterselie
  • 15 zwarte olijven zonder pit
  • 1 el kappertjes
  • olijfolie
  • peper
  • zout

Bereidingstijd: 30 minuten

Aantal pers. : 2 personen

Moeilijkheid :

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 220 graden °C. Pers de citroenen uit. Snijd de knoflook fijn. Bestrooi de steaks met peper en zout. Voeg het citroensap, de olijfolie en knoflook toe. Mix goed, dek af en laat in de koelkast marineren.

Leg de paprika’s in de oven en bak in 20-30 minuten totdat ze bruin beginnen te worden. Doe in een kom en dek de kom af met plastic folie. Laat even afkoelen.

Verwijder dan het vel, maak de paprika schoon en snijd in stukjes. Doe dat ook met de olijven, peterselie en kappertjes. Meng deze ingrediënten samen met een scheutje olijfolie met elkaar en breng op smaak met peper en zout.

Verwarm de grillpan en bak de steaks zoals aangegeven op de verpakking. Serveer met de geroosterde paprika-olijventapenade.

Download hier het volledige recept in PDF vorm

Lamsbout steaks met geroosterde paprika-olijventapenade

Omdat je dit product ook zo lekker vindt

Gerelateerde recepten

Menu