1. Home
  2. /
  3. Jonathan Inspiratie
  4. /
  5. Lamshaas met voorjaarsgroenten en honing-tijmsaus

Lamshaas met voorjaarsgroenten en honing-tijmsaus

Dit lamshaas recept met honing-tijmsaus is heerlijk en simpel te bereiden. Jonathan Zandbergen combineert de lamshaas met voorjaarsgroenten en een vleugje citroen

Ingrediënten

  • 400 gr lamshaasjes
  • 800 gr lentegroenten (bijv. sugarsnaps, doperwten, groene asperges en zilveruitjes).
  • 2 takjes verse munt
  • 50 gr roomboter
  • 150 ml gevogeltefond
  • 2 el bloemenhoning
  • 4 takjes verse tijm
  • olijfolie
  • peper en zout

Bereidingstijd: 30 minuten

Aantal pers. : 4 personen

Moeilijkheid :

Bereidingswijze

Doe 20 gr boter met 50 ml gevogeltefond, de honing en de blaadjes van de tijm in een sauspannetje en kook het tot de helft in, kruid met peper en zout.

Blancheer de groenten door ze na elkaar ca. 1,5 min. te koken in een grote pan gezouten water en ze vervolgens te laten schrikken in koud (ijs)water. Leg de groenten op een zeef.

Smelt 30 gr boter in een grote pan en voeg de groenten en 100 ml gevogeltefond toe. Kruid met peper en zout en kook het vocht volledig in zodat er een smakelijk laagje boter rond de groenten zit. Snijd de muntblaadjes fijn en roer door de groenten.

Snijd in de tussentijd de vliesjes van de lamshaasjes, kruid met peper en zout en bak in 3 minuten gaar in hete olie. Serveer met de groenten, de honing-tijmsaus en bijvoorbeeld een lekkere aardappelpuree.

Download hier het volledige recept in PDF vorm

Lamshaas met voorjaarsgroenten en honing-tijmsaus

Omdat je dit product ook zo lekker vindt

Gerelateerde recepten

Menu