1. Home
  2. /
  3. Jonathan Inspiratie
  4. /
  5. Pastrami spice runder picanha

Pastrami spice runder picanha

Ingrediënten

  • 1 picanha (± 900 gr)
  • 2 el korianderkorrels
  • 2 el zwarte peperkorrels
  • 2 teentjes knoflook
  • 10 takjes tijm
  • 2 el bruine basterdsuiker
  • 4 el grof zeezout
  • 30 gr houtsnippers

Bereidingstijd: 170 minuten

Aantal pers. : 6 personen

Moeilijkheid :

Bereidingswijze

Rooster de koriander- en de peperkorrels in een pan tot het aroma vrijkomt. Rits de blaadjes van de tijm en doe ze samen met de rest van de ingrediënten in een keukenmachine of vijzel en maal ze fijn.

Smeer de picanha volledig in met het mengsel en laat het 2 uur marineren. Veeg de spice mix van het vlees, maar laat er gerust nog iets op zitten. Gril de picanha in ca. 25 minuten op een medium hete barbecue aan alle kanten gaar. Voeg tijdens het grillen de houtsnippers aan de kolen toe en sluit de barbecue voor een goede rooksmaak.

Laat de picanha uiteindelijk minstens 20 minuten rusten voor het aansnijden, zodat de vleessappen zich goed door het vlees mengen.

Met deze picanha zorg je gegarandeerd voor spektakel en laat je zien dat je een waardige grillmaster bent!

Download hier het volledige recept in PDF vorm

Pastrami spice runder picanha

Omdat je dit product ook zo lekker vindt

Gerelateerde recepten

Menu