1. Home
  2. /
  3. Jonathan Inspiratie
  4. /
  5. Standing rib roast (Dubbele Cote de boeuf) met pepersaus

Standing rib roast (Dubbele Cote de boeuf) met pepersaus

Ingrediënten

  • 1 standing rib roast
  • 50 gr roomboter
  • 100 ml cognac
  • 100 ml runderfond
  • 100 ml room
  • 60 gr groene peperbolletjes
  • zout
  • gerookte zwarte peper

Bereidingstijd: 40 minuten

Aantal pers. : 2 personen

Moeilijkheid :

Bereidingswijze

Speciaal recept van Jonathan Zandbergen

Verhit de oven op 180°.

Kruid het vlees met zout en gerookte zwarte peper. Verhit een koekenpan met de boter en laat uit bruisen. Voeg het vlees toe en bak goudbruin aan alle zijde. Houd de temperatuur hoog maar laat de boter niet verbranden.
Haal het vlees uit de pan en leg in een ovenschaal. Het liefst op een rekje.
Plaats het vlees 25 minuten in de oven, maak intussen de saus.

Giet het braadvet uit de pan en plaatst terug op het vuur. Blus af met cognac en laat inkoken. Flambeer de cognac tot de alcohol verdampt is en voeg de runderfond toe. Kook tot de helft in en voeg de room toe. breng eventueel op smaak met zout en zeef de saus in een sauspan. Voeg de peperbolletjes toe en verwarm. Laat de saus rustig inkoken tot de gewenste dikte.

Na 25 minuten is het vlees nog niet helemaal gaar, pak het rondom losjes in met aluminiumfolie en laat minimaal 10 minuten rusten.de warmte trek nu in het vlees en zorgt voor de laatste garing.

Trancheer het vlees en serveer met de pepersaus.

* Tip: Pas op de afzuigkap! Het vuur kan de afzuigkap ingezogen worden. Als er vet in zit kan het gaan branden.

Omdat je dit product ook zo lekker vindt

Gerelateerde recepten

Menu