Sirloin Steak

Omschrijving sirloin steak

De sirloin steak is een botermals stuk rundvlees met een klein randje vet als smaakdrager. De steak is afkomstig van Amerikaans rund en gesneden uit het bloemstuk. De sirloin steak is een goed alternatief voor de entrecote en bevat ontzettend veel smaak omdat de runderen ook minimaal 120 dagen worden graangevoerd. Dit zorgt voor vermarmering van het vlees wat tijdens bakken resulteert in een heerlijke smaak.


Doos: 1 portie, totaal 300 gram.


De lekkerste smaakcombinaties met de sirloin steak

De sirloin steak gaat goed samen met een saus van gesmoorde sjalotten in een dressing van Dijonmosterd en rode wijnazijn. Wil je de sirloin steak combineren met groente? Ga dan voor een mix van sirloin steak in reepjes met roergebakken broccoli in oestersaus. Met deze combinatie haal je het ultieme restaurantgevoel in huis en zal je versteld staan van je kookkunsten, op een positieve manier.


Sirloin recept van Jonathan Zandbergen

Bekijk hier het recept van de Thai style beef salad van Jonathan Zandbergen.

Je kunt de Sirloin steak online bestellen of kopen in een vestiging bij jou in de buurt.

Heerlijk
03-05-2016
Maaike

1 doosje van besteld en de volgende dag bereid en gegeten. Wat een heerlijk stuk vlees en wat is het toch super mals!

Schrijf uw eigen review

U plaatst een review over: Sirloin Steak

Uw waardering? *

  1 ster 2 sterren 3 sterren 4 sterren 5 sterren
Waardering

Ingrediënten

100% rundvlees.

 

Voedingswaarden

Per 100 Gram.

 

Energie 691 kJ / 165 kcal
Vet 8,1 g
(waarvan verzadigd vet) 3,5 g
Koolhydraten <0,5 g
(waarvan suikers) <0,5 g
Eiwitten 23,0 g
Zout 0,0 g

BARBECUE: 7-8 minuten. *
Regelmatig keren.


GRILLPAN: 7-8 minuten. *
Halverwege omkeren.

 

* Voor ontdooid product.
Ontdooi bij voorkeur 1 dag van te voren uit de kartonnen verpakking en in de koelkast.


Kerntemperaturen sirloin steak

Voordat je de sirloin steak bereidt, is het essentieel om de steak te ontdooien. Je kunt de sirloin steak bereiden op de barbecue of in de grillpan voor 7-8 minuten. Keer de steak regelmatig om als je het bereid op de barbecue. Bereid je het in de grillpan? Dan is het voldoende als je het vlees halverwege omkeert.

Als je de steak het liefst rare gebakken hebt, is een temperatuur van 50-52°C voldoende.
Voor medium rare is een kerntemperatuur van 55-58°C goed.
Liever medium gebakken steak? Hanteer dan een kerntemperatuur van 60-63°C.
Een temperatuur van 65-67°C maakt je vlees medium well done en een temperatuur van 70-hoger°C geeft je een well done sirloin steak.


Bekijk dekerntemperaturen tabel

Sirloin steak met roergebakken broccoli

2 personen

 

Ingrediënten
Bereiding
    • 2 Sirloin steaks
    • 2 el Koolzaadolie
    • 1 cm Gember
    • 250 gr Broccoli
    • 3 el Oestersaus
    • 3 el Rijstazijn
    • 200 ml Water

Snijd de sirloin steak in reepjes. Bak in de koolzaadolie op middelhoog vuur zo’n 2 tot 3 minuten. Haal het vlees van het vuur.

Snijd de broccoli in roosjes en rasp de gember. Voeg aan de pan toe. Bak even door en voeg het water toe. Kook in 6 tot 8 minuten totdat de broccoli gaar is.

Voeg de steakreepjes toe samen met de oestersaus en rijstazijn. Roer goed door en wacht tot de saus dikker wordt. Dit zou zo’n 1-2 minuten moeten duren.

Serveer met bijvoorbeeld rijst en geroosterde cashewnoten.


Klik hier voor het recept in pdf.