Sucade
Schrijf uw eigen review
Ingrediënten
100% rundvlees.
Voedingswaarden
Per 100 Gram
Energie | 566 kJ / 135 kcal |
Vet | 5,5 g |
(waarvan verzadigd vet) | 2,2 g |
Koolhydraten | <0,5 g |
(waarvan suikers) | <0,5 g |
Eiwitten | 21,3 g |
Zout | 0,0 g |
Haal 24 uur voor bereiding het vlees uit de vriezer en leg het in de koelkast. Dit is een voedsel veilige methode om het vlees te temperen.
Vlees aanzetten in een koekenpan met vetstof (olie, boter of reuzel) en rondom goudbruin bakken.
Vlees uit de pan nemen en in een ovenschaal of juspan plaatsen.
Blus de vetstof af met (1 liter) runderfond. Fond is een sterke runderbouillon.
Voeg de bouillon bij het vlees.
Gaar de sucade in de ovenschaal 4 uur in de oven op 130 ⁰C of zet de juspan 4 uur op laag vuur met gesloten deksel.
Hierna op gewenste wijze portioneren.
Sucade op de BBQ:
- Wrijf de sucade in met een rub naar keuze.
- Verwarm de BBQ tot 110°C voor indirect gebruik.
- Plaats de sucade op de BBQ.
- Uitgaande van een kilo, zal het vlees na ca 2 uur de kerntemperatuur rond 65°C hebben.
Plaats de sucade nu in een bak met paprika’s, uien, wortel.
Dek de bak met aluminiumfolie af en plaats deze terug op de BBQ totdat het vlees ca 90°C kerntemperatuur heeft. (Dit duurt ca 1,5 tot 2 uur.) - Haal het vlees van de BBQ, laat het een half uur rusten en trek het vlees met twee vorken uit elkaar.
Je hebt nu Pulled Beef! Vermeng het met de meegestoomde groente!
Serveer eventueel met: gepofte aardappel met sour cream
Sucade in bier gestoofd
4-6 personen
Ingrediënten |
Bereiding |
|
Snijd de sucade in dikke lappen, dep ze droog en bestrooi met peper en zout. Haal ze even door de bloem en schud het losse meel er af.
Laat de braadpan met deksel zo’n 4 uur op zacht vuur staan. |