T-Bone

Omschrijving T-bone

T-bone, hét stuk vlees voor de echte vleesliefhebber. De T-bone bestaat uit twee stukken vlees in één, de ossenhaas en entrecote. De stukken vlees zijn gescheiden door een T-vormig bot en is een van de meest hoogwaardige steaks die er bestaat. De T-bone is afkomstig van Amerikaanse runderen die leven op uitgestrekte vlaktes.

 

Vacuümverpakking 1 stuks, totaal ± 500 gram. (Zowel in dichte als in banderol verpakking verkrijgbaar)

De lekkerste smaakcombinaties met de T-bone

Kruid je de T-bone lichtjes, dan is het al overheerlijk. Wil je er wat extra’s aan toevoegen? Dan combineer je de T-bone met tomaat, paprika, ui en olijven. Dit geeft een overheerlijke smaakcombinatie. Wil je wat meer luxe toevoegen aan je T-bone? Combineer je steak dan met champignon, mosterd en sherrysaus. Ongekend lekker!

T-bone recept van Jonathan Zandbergen

Bekijk hier het recept van de T-bone steak met whisky boter.

Je kunt de T-bone online bestellen of kopen in een vestiging bij jou in de buurt.

Schrijf uw eigen review

U plaatst een review over: T-Bone

Uw waardering? *

  1 ster 2 sterren 3 sterren 4 sterren 5 sterren
Waardering

Ingrediënten

100% rundvlees.

 

Voedingswaarden

Per 100 Gram.

 

Energie 787 kJ / 189 kcal
Vet 11,2 g
(waarvan verzadigd vet) 4,8 g
Koolhydraten <0,5 g
(waarvan suikers) <0,5 g
Eiwitten 22,0 g
Zout 0,0 g

Haal 24 uur voor bereiding het vlees uit de vriezer en leg het in de koelkast. Dit is een voedsel veilige methode om het vlees te temperen.

 

Vlees aanzetten in een koekenpan met vetstof (olie, boter of reuzel) en rondom goudbruin bakken, aan elke zijde 2 minuten.
Zet dan het vuur laag en laat nog 3 minuten doorgaren. Hierna naar gelieve peper en zout toevoegen.

 

T-bone leent zich bij uitstek ook voor bereiding op de grill of barbecue.

 

T-bone op de BBQ:

  • Verwarm de BBQ tot 300°C voor direct gebruik
  • Plaats de T-bone (zonder enige toevoeging) boven de hete kolen en doe de deksel op de BBQ.
  • Draai de T-bone na ca 5 minuten
  • Haal vervolgens na 5 minuten de T-bone van de BBQ.
    De kerntemperatuur zou nu rond de 52°C zijn. Dit is medium/rare.
  • Plaats het vlees in aluminiumfolie en laat hem nog even rusten.
  • Voeg enkel (zee) zout en versgemalen peper toe

 

Serveer eventueel met: Gekarameliseerde uien

T-bone met champignon-mosterd-sherrysaus

2-4 personen

 

Ingrediënten
Bereiding
  • 2 T-bone steaks
  • 200 gr Champignons
  • 1 teen Knoflook
  • Verse tijm
  • 150 ml medium Sherry
  • 1 el Balsamico azijn
  • 150 ml Runderbouillon
  • 2 el grove Mosterd
  • 150 ml Room
  • Olijfolie

Snijd de champignons in plakjes en plet de knoflook. Verhit olijfolie in een pan en voeg de champignons samen met de knoflook en wat tijmtakjes toe. Bak totdat de champignons zachter zijn.

Voeg 100 ml van de sherry toe en laat een paar minuten inkoken. Doe er dan de balsamico azijn bij en roer goed door. Voeg de runderbouillon en resterende sherry toe, breng tot het kookpunt. Voeg de room toe en laat enkele minuten doorkoken op laag vuur.


Grill ondertussen de T-bones; eerst elke zijde ca 2 minuten op hoog vuur, daarna 3 minuten zachtjes doorgaren.


Klop vervolgens de mosterd door de saus en haal eventueel de tijm takjes er uit. Serveer met de T-bone.