Tomahawk recept

Smokey Tomahawk (reverse sear) met avocado mayo en jamon crumble

2 personen

 

Ingrediënten
Bereidingswijze Tomahawk
  • 1x Tomahawk á 1000 g

Voor de rub:

  • 1 el gerookte paprika poeder
  • 1 el bruine basterdsuiker
  • 2 tl gerookt zout
  • 1 tl gemalen zwarte peper
  • 1 tl knoflook granulaat
  • 1 tl uien granulaat
  • 1 tl gemalen komijn

Voor de avocado mayoniase:

  • 1 rijpe avocado, schoongemaakt
  • 1 ei
  • sap van ½ limoen
  • vers gemalen peper en zout flakes
  • ca. 200 ml zonnebloem olie

Voor de crumble:

  • 3 plakken seranno ham
  • 2 plakken oud brood
  • 1 el olijfolie
  • 1 knoflook teen, gepeld
  • 1 el gehakte platte peterselie

Bereiden vlees
Verwarm een hete lucht oven voor op 120°C.
Maak de rub door alles te mengen. Dep het vlees goed droog. Wrijf rondom in met de rub. Laat 1 uur staan. Leg het vlees op een met bakpapier beklede ovenplaat. Schuif in de warme oven tot een kerntemperatuur van 48°C. Haal uit de oven. Grill het vlees nu rondom tot er een duidelijke grillstreep te zien is. Dek het vlees af met alufolie en laat 10 min rusten.

Bereiden avocado mayoniase
Staafmix de avocado, het ei, limoen sap, peper en zout kort door. Schenk de olie er al mixend in een dun straaltje bij. De mayo is goed als hij lobbig is. Proef! Breng eventueel verder op smaak met peper en zout.
 
Bereiden crumble
Bak de ham krokant in een koekenpan. Haal eruit. Bak het brood in dezelfde pan met een scheutje olijfolie ook krokant. Haal eruit. Wrijf het brood in met knoflook. Hak de ham en brood tot een grove crumble. Meng er de gehakte peterselie door.

Lekker met koude krieltjes salade met groene kruiden.

Je kunt de Rib Eye Steak online bestellen of kopen in een vestiging bij jou in de buurt.

Schrijf uw eigen review

U plaatst een review over: Smokey Tomahawk (reverse sear) met avocado mayo en jamon crumble

Uw waardering? *

  1 ster 2 sterren 3 sterren 4 sterren 5 sterren
Waardering